Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-05@17:17:24 GMT

نحوه شکایت از کارفرما طبق آخرین قوانین

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۰۴۸۷۷

نحوه شکایت از کارفرما طبق آخرین قوانین

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  در صورتی که بخواهید از کارفرمای خود در اداره کار و امور اجتماعی شکایت کنید، باید از قوانین کار برای آشنایی با آخرین تغییرات قانون کار کاملا آگاه باشید. در این مقاله به مراحل شکایت از کارفرما و دیگر نکات در این خصوص پرداخته ایم.

اهمیت مقررات و قوانین کار

قوانین و مقررات کار به گونه‌ای تبیین شده که روابط میان کارگر و کارفرما و تکالیف آن‌ها نسبت به یکدیگر به طور شفاف تشریح شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این قوانین حقوق کارگران شامل مواردی همچون دستمزد، پاداش و عیدی، حق مسکن، حق اولاد، خوار و بار و مرخصی بیان می‌شود. تمامی این حقوق می‌بایست در موعد مقرر پرداخت شده و قانون کار هیچ گونه تاخیری را در این موارد جایز نمی‌داند. اگر کارفرمایی نسبت به پرداخت حقوق کارگر خود خودداری کرده و به هر دلیل حق او را ضایع کند، کارگر به راحتی می‌تواند به اداره کار مراجعه کرده و شکایت خود را مبنی بر نارضایتی خود از کارفرما ارائه دهد. همچنین اگر کارفرمایی کارگر خود را بدون دلیل از کار اخراج کند، کارگر می‌تواند به اداره کار مراجعه کرده و درخواست بازگشت به کار و یا دریافت بیمه بیکاری ارائه دهد.

برای شکایت از کارفرما و گرفتن حقوق خود، انجام مراحل زیر اگر چه وقت گیر بوده، اما لازم و ضروری هستند:

۱. تشخیص شعبه بیمه‌گذار

ابتدا می‌بایست شعبه بیمه گذار تامین اجتماعی خود را مشخص کرده از آن طریق شعبه اداره کار و امور اجتماعی را پیدا کنید.

۲. دریافت نامه برای بیمه گذار

در مرحله بعد باید به اداره کار مراجعه کرده از واحد مربوطه یک نامه برای شعبه بیمه گزار دریافت کنید.

۳. مراجعه به کارگزاری بیمه تامین اجتماعی

مرحله سوم، مرحله مراجعه به کارگزاری بیمه تامین اجتماعی که در آنجا ثبت نام بیمه خود را انجام داده اید، است. در آنجا می‌بایست سوابق بیمه خود را جمع آوری کنید.

۴. پرکردن فرم‌های مربوطه

سپس سوابق بیمه خود را به اداره کار برده و فرم‌های مربوطه را دریافت کنید. در این فرم‌ها پرسش‌هایی مبنی بر اطلاعات شخصی شما، آدرس محل کار و دلایل شکایت از کارفرما قرار دارد که می‌بایست آن‌ها را به دقت تکمیل کنید.

۵. ارائه نامه به کارفرما

در مرحله بعدی اداره کار با توجه به شکایت شما نامه‌ای را برای سازش ارائه می‌دهد. شما باید نامه را به نزد کارفرمای خود ببرید تا در جلسه سازش که معمولاً دو هفته به برگزاری آن زمان میبرد شرکت کند.

۶. شرکت در جلسه سازش

در ادامه جلسه سازش برگزار شده و دو طرف شکایت می‌بایست دلایل و مدارکی را با توجه به شکایت و دادخواست کارگر ارائه دهند. در صورتی که سازش انجام شود، پرونده شکایت به پایان می‌رسد؛ اما اگر سازش انجام نشود، جلسه تشخیص برای شکایت از کارفرما برای حقوق کارگر در آینده برگزار می‌شود.

۷. جلسه تشخیص

جلسه تشخیص نیز به طور معمول در حدود ۲ هفته پس از جلسه سازش برگزار می‌شود. قبل از آن نامه تشخیص به کارگر و کارفرما، توسط اداره کار ابلاغ می‌شود. در این جلسه رای صادر شده در جلسه سازش توسط کارشناسان به دو طرف دعوا ارائه خواهد شد. در ادامه اگر یکی از دو طرف به این رای اعتراض داشته و مشکل حل نشود، پرونده به جلسه حل اختلاف ارجاع داده می‌شود.

۸. جلسه حل اختلاف

در جلسه حل اختلاف که آخرین مرحله از شکایت در اداره کار است، دو طرف شکایت حاضر شده و مدارک خود را اراائه می‌کنند و در پایان رای نهایی صادر می‌شود.

نکات مهم هنگام شکایت از کارفرما

در صورتی که از عملکرد کارفرمای خود به هر دلیل ناراضی بوده و تمایل به شکایت از او دارید به نکات زیر توجه کنید:

بهتر است با در دست داشتن دلایل و مستندات معتبر اقدام به شکایت از کارفرمای خود کنید.
قبل از ارائه شکایت بهتر از از راهنمایی‌های مشاورین حاضر در اداره کار بهره‌مند شوید.
در صورتی که کارفرما از اجرای حکم خودداری کند، شما می‌توانید نامه اجرایی را از اداره کار دریافت کرده و به شعبه قضاییه آنجا ببرید.
در هیچ شرایطی نباید از گرفتن حق و حقوق خود ناامید شوید چرا که طبق قوانین، کارفرما به هیچ عنوان نمی‌تواند حق کارگر خود را ضایع کند.

نمونه متن نامه شکایت از کارفرما

ریاست محترم هیئت تشخیص / حل اختلاف دعاوی کارگر و کارفرما استان ……..
با سلام / احتراماً به استحضار می‌رساند:

اینجانب .... برای شرکت ………. از تاریخ ……….. تا ……….. به مدت ……… مشغول به کار بوده ام. متاسفانه این شرکت بدون هیچ دلیل موجه و قانونی علاوه بر عدم پرداخت حقوق دو ماه آخر، حق اولاد، بیمه و عیدی و پاداش اینجانب را از کار اخراج نموده است؛ لذا با استناد به ماده ۲۹ قانون کار رسیدگی و صدور رای مبنی بر مطالبات قانونی خود از جمله بازگشت به کار، و دریافت حقوق به تعویق افتاده و … را در خواست دارم.

آیا گرفتن وکیل برای شکایت از کارفرما لازم است؟

در صورتی که کارگری از تمامی حقوق خود آشنا باشد و بر اساس ادله و مستندات، شکایت خود را به اداره کار مطرح کند، نیازی به گرفتن وکیل نیست؛ اما اگر کارگر اطلاعات کافی در این باره نداشته باشد گرفتن وکیل برای دفاع از حقوق وی می‌تواند مفید واقع شود. همچنین وکیل میتواند در پیشبرد سریع‌تر کار‌ها و انجام مراحل اداری و قانونی کمک کننده باشد.

سخن آخر

در قوانین و مقررات کار سعی شده است که طرف کارگر بیشتر گرفته شود تا حقوق وی ضایع نشود. توجه به این نکته نیز ضروری است که آگاهی کامل نسبت به قوانین در رسیدن شما به هدف تأثیر بسزایی دارد. اگر شما نیز جزء کارگران زحمتکش و محترم هستید و درباره حقوق خود در سال جاری اطلاعات کافی ندارید، نگاهی به قوانین بیمه بیکاری ۹۸ نیز بیاندازید. همچنین در صورتی که تجربه یا نظری درباره شکایت کردن از کارفرما دارید، لطفاً آن را در قسمت نظرات و پرسش‌ها با ما و دیگر مخاطبان ستاره در میان بگذارید.

منبع: ستاره

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شکایت از کارفرما کارفرمای خود اداره کار جلسه سازش حل اختلاف حقوق خود دو طرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۰۴۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین اداره و قوانین راهنمایی و رانندگی؛ سرعت بالای ۱۵ کیلومتر در ساعت ممنوع!

اولین آیین‌نامه رانندگی در زمان «وستد» تهیه و تنظیم شد. آن‌ها به تربیت علمی افسران و افراد شهربانی پرداختند و بعد از آن امور انتظامی تهران را بین ۱۰ کلانتری تقسیم کردند. وستداهل خود ریاست نظمیه را به عهده گرفت و برگداهل ریاست آگاهی و وارفاس هم رئیس پلیس شد.

به گزارش همشهری آنلاین، در ادامه این راه در سال ۱۳۰۰ در اداره پلیس شعبه‌ای به نام شعبه «آلات ناقله» در خیابان باب همایون دایر شد که با ۱۰ مامور که از بین پاسبان‌ها انتخاب شده بودند کار کنترل عبور و مرور اتومبیل‌ها را به عهده گرفتند. علامت مشخصه آن‌ها هم بازوبند سفیدی بود که به بازوی چپ خود می‌بستند.

ریاست این شعبه به شخصی به نام فتح الله‌خان بهنام واگذار شد و او اولین رئیس راهنمایی و رانندگی محسوب می‌شد و درجه نایب اولی یعنی ستوان‌یکم داشت. اما اولین افسر آزمایش رانندگی که نام و امضایش به زبان فرانسه پای اوراق رانندگان زمان قاجاریه وجود دارد شخصی به نام «مسیو کلین» بود و بعد از او این سمت به ناصرخان انشاء، اولین متخصص نظمیه، محول شد.

ترجمه، تنظیم نظام‌نامه و آیین‌نامه که راننده هنگام روز در شهر و اماکن پرجمعیت ضمن حرکت از سمت راست باید با سرعت ۱۵ کیلومتر در ساعت و در خارج شهر ۲۵ کیلومتر در ساعت و شب‌ها با سرعت ساعتی ۱۰ کیلومتر براند و یا اینکه در موقع نزدیک شدن به حیوانات از قبیل اسب و قاطر که طبعاً از صدای ماشین وحشت دارند از سرعت اتومبیل خود بکاهند و آرام حرکت کنند تا باعث وحشت و رم کردن حیوانات نشوند، از جمله قوانینی بود که او تنظیم کرده است.

تهرانی‌ها، حدود ۲۳ مرداد ۱۳۰۵ خبری خواندند در روزنامه‌های آن دوره، که در متنش آمده بود، با توجه به دستورات آقای رئیس نظمیه و تأکیدات بلدیه‌چی «بوذرجمهری» مأمورینی در شهر گماشته شده تا از تصادفات و تخلفات شوفر‌ها جلوگیری شود.

اوایل خرداد سال ۱۳۰۷، شوفر‌ها با انتشار اطلاعیه از طرف اداره کل تشکیلات نظمیه مملکتی با این متن «به خاطر مخاطرات متصوره و حسن تنظیم ایاب و ذهاب وسایل نقلیه تابلو‌های راهنما از طرف این اداره در گوشه و کنار معابر نصب می‌شود. شوفر‌ها هم باید بروند نظمیه و قوانین و اسلوب عبور و مرور را بخوانند تا زمانی که قوانین و نظام‌نامه تدوین شود و بتوانند بروند شعبه تأمین عبور و مرور در میدان سپه که دفترچه را بخرند و اطلاعات کسب کنند.»

داوطلبان دفترچه نظام‌نامه را خریدند و خواندند. ۲ سال بعد، اواخر دی ماه، وقتی تعداد اتول‌ها آن‌قدر زیاد شد که آدم‌ها در روزنامه گلایه بنویسند از تعدادشان، مقررات جدیدی در ۳۲ ماده تنظیم شد. در این قوانین آمده بود که باید اوراق ۴ گانه، یعنی تصدیق نظمیه، مالکیت، مالیات و معاینه اگر تاکسی است، همیشه همراه شوفر باشد. پلاک ماشین با روشنایی عقب ماشین روشن شود و در عین حال چراغ نور قرمز پشتی و ۲ چراغ جلو، بعد از غروب آفتاب روشن باشند. صدای بوق‌شان هم تا ۱۰۰ متر دورتر شنیده شود.

در سال ۱۳۴۷ پلیس راه ژاندارمری در تهران تاسیس شد و سال ۱۳۵۳ امور راهنمایی و رانندگی تهران طبق قانون به شهرداری واگذار و در نهایت ۱۲ فروردین ۱۳۷۰ نیرو‌های انتظامی سازمان راهنمایی و رانندگی، پلیس راه و ژاندارمری با یکدیگر ادغام شدند و معاونت راهنمایی رانندگی و حمل و نقل ناجا شکل گرفت.

دیگر خبرها

  • شکایت فعالان حقوق بشر از مقامات صهیونیست به دادگاه لاهه
  • کلاه بیمه ای بر سر کارگران ساختمانی
  • حقوق یک کارگر ساده در ایران خودرو اعلام شد / رقم را ببینید
  • چهار هزار و ۶۰۰ کارگر ساختمانی قم تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند
  • توضیحات معاون فرماندار زنجان درباره نحوه تقسیم‌بندی فضای تبلیغی شهری
  • اولین اداره و قوانین راهنمایی و رانندگی؛ سرعت بالای ۱۵ کیلومتر در ساعت ممنوع! (+عکس)
  • گران‌فروشی چه مجازاتی دارد؟
  • اولین اداره و قوانین راهنمایی و رانندگی؛ سرعت بالای ۱۵ کیلومتر در ساعت ممنوع!
  • کار کارگران باید پیوست ایمنی داشته باشد
  • اسرار قانون کار؛ ۱۰ به اضافه یک راز که از کارگران پنهان می‌کنند